Halaman

Rabu, 31 Januari 2007

telephone paling canggih

taken from an email my mum posted to me..Pernahkah anda bayangkan bila pada saat kita berdoa,kita mendengar ini:"Terima kasih, Anda telah menghubungi Baitullah".
Tekan 1 untuk 'meminta'.
Tekan 2 untuk 'mengucap syukur'.
Tekan 3 untuk 'mengeluh'.
Tekan 4 untuk 'permintaan lainnya'"


Atau....Bagaimana pula jika Malaikat memohon maaf seperti ini:
"Saat ini semua malaikat sedang membantu pelangganlain. Tetaplah sabar menunggu. Panggilan Anda akandijawab berdasarkan urutannya"Atau...Pernahkah Anda bayangkan bila pada saat berdoa, Anda mendapat respons seperti ini:
"Jika Anda ingin berbicara dengan Malaikat:Tekan 1.
Dengan Malaikat Mikail,Tekan 2.
Dengan malaikat lainnya,Tekan 3.
Jika Anda ingin mendengar sari tilawah saatanda menunggu,Tekan 4.

"Untuk jawapan pertanyaan tentang hakikatsyurga & neraka,silahkan tunggu sampai Anda tiba disini!!"


Atau mungkin juga anda mendengar ini :
"Sistem kami menunjukkan bahawa Anda telah satu kali menelefon hari ini. Silakan cuba lagi esok."


Atau..."Pejabat ini ditutup pada hujung minggu. Sila hubungisemula pada hari Isnin selepas pukul 9 pagi."Alhamdulillah.....Allah SWT mengasihi kita, Anda dapat menelefon-Nya setiap saat!!!Anda hanya perlu untuk memanggilnya bila-bila saja danDia mendengar anda. Kerana bila memanggil Allah, andtidak akan pernah mendapat talian yang sibuk. Allah menerima setiap panggilan dan mengetahui siapa pemanggilnya secara peribadi.

Ketika Anda memanggil-Nya, sila gunakan nombor utamaini: 244342 : solat Subuh2 : solat Zuhur4 : solat Asar4 : solat Maghrib3 : solat Isya4

Atau untuk lebih sempurna dan lebih banyak afdhalnya, gunakan nombor ini: 284434832 : solat Subuh2 : solat Dhuha8: solat Zuhur4 : solat Asar4 : solat Maghrib3 : solat Isya8 : Solat Tahajjud atau lainnya2 : Solat Witir3

Maklumat terperinci terdapat di Buku Telefon berjudul "Al Qur'anul Karim & Hadis Rasul"

Talian terus....tanpa Operator, tanpa Perantara, tanpa kontrak, tanpa bil...malahan anda akan mendapat CASHBACK yang amat tinggi nilainya.

Nombor 24434 dan 28443483 ini memiliki jumlah talian hunting yang tak terhingga dan dibuka 24 jam sehari 7 hari seminggu 365 hari setahun!!!Sebarkan maklumat ini kepada orang-orang di sekeliling kita. Mana tahu mungkin mereka sedang memerlukannya.

p/s: sekadar peringatan untuk kita semua.

1 ulasan:

Chrysalis berkata...

Alhamdulillah, terima kasih kerana memasukkan entri ini

Salam utk Ibu Hanan